Sinds februari 2004

 

 

Once upon a time, anno "2004" op een infovergadering op

5 februari om 20u00 wordt een clubnaam gekozen aan een tafel in zaal café Silvermoon te Tisselt. Taken en functies worden verdeeld en WTC Moonriders is geboren. De Club start op 8 februari met de wekelijkse ritten op zondag nu uitgegroeid tot zaterdag en zondag en tijdens de zomertijd ook een verkenning op woensdagavond.

Meer dan 15 jaar na datum bestaat de club nog steeds, het ledenaantal groeit maar daalt soms spijtig genoeg ook al eens door een overlijden of vertrek. Van bij het begin waren er zo wel mannen als vrouwen aanwezig en dat is nu nog steeds zo.
Doorheen de de jaren is er toch ook wel heel wat veranderd. Bij de eerste ritten droeg iedereen verschillende koerstenuekes. Maar wij wilden onze club herkenbaar maken en gingen op zoek naar sponsors. Zo kunnen wij om de 4 jaar een nieuwe outfit aan alle leden schenken en dit aan een zeer democratische prijs die bovendien nog kan worden terugverdiend door regelmatig te komen fietsen.
Jaarlijks zijn er voldoende activiteiten om de verbondenheid met de club op peil te houden.

Ieder jaar in februari is er een clubfeest waar ieders verdiensten nog eens benadrukt worden gecombineerd met een lekkere maaltijd en gezellig samenzijn.

Ook elk jaar het eerste weekend van juli staat steevast op ons programma een driedaagse waarbij met de fiets naar de gekozen bestemming wordt gereden op vrijdag en terug naar Tisselt op zondag. Deze bestemming kan in alle hoeken van België liggen zoals Blankenberge, Oostende, X-Horis, Maaseik, Houthalen, Lo …. of ook al eens voor een 10de editie tot in Nederland zoals Vlijmen. Al moet vermeld dat het eerste jaar naar Dinant geen echt weekend was maar enkel een rit naar daar, 1 overnachting om de volgende morgen onder druipende terrasparaplu´s te schuilen om terug huiswaarts te fietsen maar het werd plots steeds donkerder en donkerder.

Eveneens een jaarlijks wederkerend evenement is onze deelname aan de 1000 Km van kom op tegen Kanker tijdens het Hemelvaartweekend.
Alle leden die dat wensen kunnen een deel van de 1000 Km fietsen in ruil voor hun inzet tijdens ons Spaghettifestijn op de Disteling of bij verkoop van paaseitjes.

Het aantal bestuursleden werd eveneens verhoogd om meerdere opinies te hebben. 15 jaar later komt alles meer en meer op één lijn en staan de neuzen in dezelfde richting waardoor WTC Moonriders een geoliede machine is waar iedereen zich thuis voelt.

Ons motto is en blijft door alle jaren heen:
Samen uit, samen thuis !
Zijn we goed bezig of zijn we goed bezig !!!!